ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Διέρρευσε περιεχόμενο από ακυρωθέν φουτουριστικό Call of Duty

Δεν είδε ποτέ το φως του Ήλιου και η ομάδα του διαλύθηκε.

Μαθαίνουμε για ακυρωμένα projects σε εν ενεργεία ομάδες, όπως αυτής του Deus Ex, αλλά εμφανίζονται κατά καιρούς και games που δεν ακούστηκαν ποτέ και από κανέναν. Στο spotlight των από τον πουθενά διαρροών βρίσκεται η Activision και η σειρά Call of Duty, εφόσον footage από ένα Call of Duty που δεν ανακοινώθηκε ποτέ βρέθηκε online σε YouTube κανάλια και subforums της FPS κοινότητας. 

Το συγκεκριμένο είχε την ανεπίσημη ονομασία Call of Duty: Future Warfare, ενώ ήταν κωδικά αποκαλούμενο "NX1". Αναπτυσσόταν από τη Neversoft, το στούντιο που γνωρίζαμε για τα Tony Hawk's Pro Skater και Guitar Hero, ενώ σήμερα δεν υφίσταται μετά το κλείσιμο των γραφείων του το 2014. Πέρασε και αυτό δηλαδή τη φάση όπου όλες οι θυγατρικές της Activision έπρεπε να βγάλουν "κάτι σε Call of Duty", κάτι που εκ του αποτελέσματος δεν της βγήκε σε καλό, μολονότι πήγε να κάνει κάτι σχετικά διαφορετικό.

Insight γύρω από το παραπάνω περιεχόμενο μας έδωσε ο Brian Bright, βετεράνος design director σε διάφορα games, που όχι μόνο ταυτοποίησε το NX1, αλλά και εξήγησε το concept πάνω στο οποίο δούλευαν, αφού ήταν και αυτός μεταξύ των ατόμων που ηγούνταν τα κομμάτια ανάπτυξής του. Ορίστε τα όσα είχε να σχολιάσει βλέποντας το leaked video:

"Αυτό ήταν το NX1, αφότου η Infinity Ward εξεράγη και χωρίστηκε στη Respawn, η Neversoft έκανε πίβοτ από το Guitar Hero σε ένα φουτουριστικό Call of Duty. Αυτή η αποστολή ήταν στο φεγγάρι, γίνονταν πειράματα σε χαμηλή βαρύτητα και πιο πολύ αφορούσε την εκμάθηση της μηχανής από την ομάδα. Προηγουμένως φτιάχναμε Guitar Hero παιχνίδια στη μηχανή των Tony Hawk's Pro Skater. 

[...] Νομίζω πως θα κυκλοφορούσα στη θέση του Call of Duty Ghosts (το 2013). Είχαμε έτοιμα 2-3 campaign missions και κάμποση multiplayer δουλειά (ήμουν μάλιστα ο MP lead σε αυτό) προτού ακυρωθεί. Ένα πράγμα που μου άρεσε πραγματικά στο multiplayer ήταν η πρώτη υλοποίηση του Escort Mode. Υπάρχουν πλάνα αυτού εκεί έξω!"

Καλώς ή κακώς, το συγκεκριμένο project δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και είναι κρίμα, όχι μόνο επειδή αυτό οδήγησε στη διάλυση της Neversoft, αλλά και επειδή θα αποτελούσε μία από τις πιο "διαφορετικές" απόπειρες της Activision στο CoD σύμπαν, που πολλά χρόνια αργότερα γνωρίζουμε πως έχει καταντήσει αρκετά μονότονο.

Δείτε επίσης το review μας για το Call of Duty: Modern Warfare III.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.