ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Capcom έχει πλάνα για περισσότερα Resident Evil remakes

The Capcom machine keeps producing!

Όπως αποκάλυψε ο Yasuhiro Anpo, director του πρόσφατου και εξαιρετικού Resident Evil 4 Remake, σε ένα PlayStation partners event στην Ιαπωνία, η Capcom έχει στα πλάνα της και άλλα remakes στο σύμπαν του Resident Evil, όμως δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανακοινώσει κάτι απτό. Ειδικότερα, όπως μεταφέρει το IGN που παρευρέθηκε στο εν λόγω event, ερωτώμενος ο Anpo για το αν η εταιρεία θέλει να συνεχίσει να παράγει remakes της πολυαγαπημένης σειράς, η απάντηση του ήταν κάτι παραπάνω από καταφατική:

"Ναι. Κυκλοφορήσαμε τρία remakes έως τώρα και όλα τους πήγαν πολύ καλά. Εφόσον (τα remakes) επιτρέπουν σε ένα μοντέρνο κοινό να παίξει αυτά τα παιχνίδια, είναι κάτι που με χαροποιεί να κάνω μιας κι εγώ ο ίδιος τα αγαπώ αυτά τα παιχνίδι, οπότε είναι κάτι που θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε. Όσον αφορά το ποιο παιχνίδι θα είναι το επόμενο, αυτό είναι κάτι που θέλουμε να ανακοινώσουμε μελλοντικά, οπότε έχετε το νου σας."

Αν έχετε περιηγηθεί έστω και λίγο στην Resident Evil κοινότητα, τότε θα γνωρίζετε πως τα αιτήματα των παικτών για επόμενο remake είναι πολλά. Resident Evil Code: Veronica, το original Resident Evil, αλλά ακόμα και τα πιο action μέρη της σειράς όπως το Resident Evil 5 έχουν αποτελέσει διακαεί πόθο των fans της σειράς για πολλά χρόνια και πλέον μπορούν να κοιμηθούν ήσυχοι καθώς οι developers ακούν τις απόψεις και τις επιθυμίες τους.

"Όταν αναπτύσσουμε ένα νέο παιχνίδι, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε ότι θα πάει καλά, κάτι που δυσκολεύει τη διαδικασία. Στην περίπτωση ενός remake, υπάρχουν παίκτες που έχουν παίξει ήδη το original, το οποίο πιστεύω είναι ένα πλεονέκτημα. Είμαστε ευγνώμονες που η κοινότητα κάνει αισθητή τις απόψεις της. Μας επιτρέπει να έχουμε την άποψη των παικτών στο σκεπτικό μας. Για παράδειγμα, εάν οι παίκτες θεωρούν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό τους, ίσως τότε να το παράξουμε με αυτό τον τρόπο. Πιστεύω πως αυτός είναι και ένας από τους λόγους που τα remakes μας έχουν πάει τόσο καλά."

Παράλληλα, ο έτερος RE 4 Remake producer του πάνελ, Yoshiaki Hirabayashi, δήλωσε πως η Capcom πιστεύει ιδιαίτερα στην δική της RE Engine και πως συνεχίζει να τη αξιοποιεί «για πολλούς τίτλους» της, καθώς «ο διαμοιρασμός πληροφοριών (μεταξύ των ομάδων ανάπτυξης) έχει βοηθήσει σημαντικά την ταχύτητα του development process».

Εσείς, ποιο remake της σειράς Resident Evil θα θέλατε να δείτε στη συνέχεια;

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...