ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η Sony φαίνεται να ακύρωσε το live service Twisted Metal game της Firesprite

Μαζί με τις απολύσεις, έρχονται και ακυρώσεις.

Όπως μεταδίδει το VGC, μετά την απόλυση 900 developers από μεγάλα studios της, η Sony φαίνεται να ακύρωσε και το live service παιχνίδι που ετοίμαζε η Firesprite στο σύμπαν του Twisted Metal.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, θέλοντας να επαναφέρει το ιστορικό IP της πίσω στην gaming επικαιρότητα και να το συνδυάσει με την κυκλοφορία της τηλεοπτικής σειράς, η Sony είχε αναθέσει στη Lucid την ανάπτυξη του εν λόγω τίτλου. Όμως, μετά και τις χλιαρές κριτικές που έλαβε το Destruction All-Stars, το project άλλαξε χέρια και πέρασε στη Firesprite. Όμως, όπως οι Naughty Dog, Insomniac και Guerrilla Games, έτσι και το βρετανικό στούντιο πληγώθηκε από απολύσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα και την ακύρωση του παιχνιδιού.

Όμως, αυτή η ακύρωση δεν φαίνεται να ήταν η μόνη, καθώς όπως αναφέρει ο επικεφαλής των PlayStation Studios, Herman Hulst, σε ανακοίνωση του, κι άλλα project ακυρώθηκαν. Ειδικότερα:

…Το PlayStation 5 βρίσκεται στην τέταρτη χρονιά του και είμαστε σε ένα στάδιο όπου πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τη χρειάζεται η εταιρεία μας. Παράλληλα, η βιομηχανία έχει γνωρίσει συνεχείς και δομικές αλλαγές που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούμε και παίζουμε… Κοιτάξαμε τα studio μας και το portfolio μας, αξιολογώντας projects σε διάφορα στάδια της ανάπτυξης τους και αποφασίσαμε πως κάποια από αυτά δεν θα συνεχίσουν. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως η απόφαση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα του ταλέντου ή του πάθους των developers. Η φιλοσοφία μας επέτρεπε πάντοτε τον πειραματισμό. Κάποιες φορές, καλές ιδέες δεν γίνονται καλά παιχνίδια. Κάποιες φορές, ένα project ξεκινά με τις καλύτερες διαθέσεις, όμως αλλαγές στην αγορά ή στη βιομηχανία έχουν αποτέλεσμα αλλαγές στα σχέδια μας…

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...