ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Λουκέτο στους δημιουργούς του Alone in the Dark από την Embracer Group

Κλείνει μετά από 17 χρόνια η Pieces Interactive.

Μία ακόμα δυσάρεστη είδηση για τη βιομηχανία έκανε την εμφάνισή της σήμερα, καθώς η Embracer Group έβαλε "λουκέτο" στην Pieces Interactive, η οποία ήταν υπεύθυνη για το πρόσφατο reboot του Alone in the Dark. Με μία σύντομη ανάρτηση, το σουηδικό στούντιο ανάπτυξης ευχαριστεί το κοινό που έπαιξε τα παιχνίδια του, ενώ υπενθυμίζει τα έργα τα οποία είχε διεκπεραιώσει. Αναλυτικά, η Pieces Interactive αναφέρει πως:

«Η Pieces Interactive κυκλοφόρησε πάνω από δέκα τίτλους σε PC, κονσόλες και κινητά από το 2007, τόσο δικά μας πρωτότυπα concepts όπως τα Puzzlegeddon, Fret Nice, Leviathan Warships, Robo Surf και Kill to Collect, ενώ βοηθήσαμε και στην ανάπτυξη τίτλων όπως το Magicka 2 και στα DLC του Magicka. Η λίστα των πελατών μας περιλαμβάνει τους Paradox Interactive, Koei Tecmo, Arrowhead Game Studios, Koch Media και RaceRoom Entertainment.

[...] Το 2017, η Pieces Interactive εξαγοράστηκε από την Embracer Group μετά από την ανάπτυξη των expansion του Titan Quest, Titan Quest: Ragnarök και Titan Quest: Atlantis. Η τελευταία μας κυκλοφορία ήταν το reimagening του Alone in the Dark».

Κάπως έτσι, το σουηδικό στούντιο αποχαιρέτησε το κοινό του, πληρώνοντας ίσως την «κακή» πορεία του Alone in the Dark, σε συνδυασμό πάντα με την δυσμενή θέση που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια η Embracer Group. Πάντως, δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον αριθμό υπαλλήλων που εργαζόντουσαν στην Pieces Interactive, αλλά γνωρίζουμε μόνο πως το 2017 που εξαγοράστηκε απασχολούσε 13 άτομα.

Μπορείτε να διαβάσετε το review μας για το Alone in the Dark, το τελευταίο παιχνίδι που κυκλοφόρησε η Pieces Interactive, πατώντας εδώ.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.