ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Σε παύση η παραγωγή του PlayStation VR2 από τη Sony

Δεν πουλάει αρκετά ή αλλάζει η στρατηγική της;

Ένα νέο ρεπορτάζ του αν μη τι άλλο αξιόπιστου Bloomberg θέλει τη Sony να ρίχνει ρυθμούς γύρω από την κατασκευή περισσότερων PS VR2 κομματιών, αφού φαίνεται πως η ζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο σύστημα εικονικής πραγματικότητας έχει εξατμιστεί. Το συγκεκριμένο προϊόν δεν φάνηκε ούτε στην αρχή της κυκλοφορίας του ούτε στην πορεία να δημιουργεί μεγάλο ντόρο και πέραν από πληροφορίες τρίτων δεν έχουμε άλλα δεδομένα γύρω από τις πωλήσεις του ή το πώς αντιμετωπίζεται από τη Sony. Αυτά που γράφονται όμως στο σχετικό κείμενο του Takashi Mochizuki δείχνουν ότι το PS VR2 δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά, αφού μας πληροφορεί ότι στο PlayStation έχουν "παγώσει" την παραγωγή περισσότερων pieces έως ότου πουληθεί ένα καλό ποσοστό των ήδη παραγμένων.

Δεν πέρασαν πολλές εβδομάδες από όταν η Sony ανακοίνωσε πως δοκιμάζει και έχει στα πλάνα της την εγκατάσταση συμβατότητας μεταξύ PS VR2 και υπολογιστών, κάτι που σίγουρα θα κάνει το σύστημα πιο θελκτικό και ενδιαφέρον προς περισσότερους gamers, αλλά ακόμα περιμένουμε να δούμε μία πιο ένθερμη υποστήριξη της συσκευής και από κύματα μεγάλων κυκλοφοριών, αφού πέραν του Horizon Call of the Mountain στο launch, του VR update του Gran Turismo 7 και του απογοητευτικού Firewall Ultra δεν έχουμε νέα από κάποια first-party προσπάθεια. Επιπλέον το προϊόν δεν έχει γνωρίσει κάποιο μεγάλο εκπτωτικό promo, οπότε δεν είναι πολύς ο κόσμος που θέλησε να ρισκάρει τα 599.99€ του.

Όποια και αν είναι η αλήθεια πίσω από τη μέχρι τώρα πορεία του PS VR2, που πλέον έχει συμπληρώσει έναν χρόνο στην αγορά, χρειάζεται να γίνουν κινήσεις από τη Sony για να το επαναφέρει στο προσκήνιο.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.