ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii έρχεται σε PC και κονσόλες τον Φεβρουάριο

“CAPTAIN” Goro Majima!

Κάποιος στην SEGA με αγαπά και δεν το γνωρίζει. Ειδάλλως, η ύπαρξη του Like a Dragon: Pirate Yakuza In Hawaii δεν βγάζει νόημα.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι από τη RGG Studio κοντά στην φιλοσοφία του Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name (review εδώ), δηλαδή ένα μικρότερο spin off από τα κύρια Yakuza games και στο συγκεκριμένο δίνεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος σε έναν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες, τον Goro Majima.

Στο trailer βλέπουμε τον Majima να ξεβράζεται σε ένα απομακρυσμένο νησί, έχοντας χάσει τη μνήμη του και να μπλέκεται σε μια συνωμοσία κάποιου εγκληματικού γκρουπ της περιοχής. Συνεπώς, γίνεται καπετάνιος πειρατικού πλοίου. Αν αυτό δεν σας φαίνεται λογικό, τότε δεν γνωρίζετε ούτε εσείς αλλά ούτε και ο Majima το πώς ακριβώς δουλεύει το μυαλό του. Ο Majima να σκαρφίζεται κάτι τρελό και να ντύνεται εξωφρενικά δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, αποτελεί on-brand συμπεριφορά, σε αντίθεση με το gameplay που είδαμε.

Πέρα από το iconic του Mad Dog Style, στο οποίο κινείται φιδίσια και χειρίζεται το μαχαίρι του με δεξιότητα, έχουμε και ένα καινούριο style το Sea Dog, στο οποίο μπορεί να κάνει dual-wield πειρατικά cutlasses αλλά και να χρησιμοποιήσει flintlock πιστόλια. Ακόμη πιο συναρπαστικό είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά στο franchise φαίνεται να έχουμε ένα σοβαρό juggle system και aerial combos, καθώς και jump μέσα στο combat. Αυτά τα πράγματα του παρέχουν μια action κατεύθυνση στη λογική του Devil May Cry και την άμεση έγκρισή μου.

Στη συνέχεια της παρουσίασης του παιχνιδιού στο RGG Summit 2024 μάθαμε περισσότερες πληροφορίες, όπως το ότι θα έχουμε 3 περιοχές να εξερευνήσουμε: τη Χαβάη, το Rich Island και το Madlantis. Επίσης, ο Majima και η ενδυμασίες του θα έχουν πάνω από 200 αντικείμενα προς προσαρμογή και εννοείται κάποια από τα καλύτερα mini-games της σειράς όπως τα Karaoke, Dragon Kart και Crazy Delivery επιστρέφουν.

Το Like a Dragon: Pirate Yakuza In Hawaii έρχεται στις 28 Φεβρουαρίου 2025 σε PlayStation, Xbox και PC.

Σπύρος Μπίρλης's Avatar

Σπύρος Μπίρλης