ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το PS Portal χακαρίστηκε για να παίζει PSP games

Τα τζιμάνια της Google έκαναν πονηριά.

Παραπάνω από έναν μήνα δουλειάς λέει πως αφιέρωσε ο Andy Nguyen και οι συνάδελφοί του στην Google για να μπορέσουν να παραβιάσουν το λογισμικό του PS Portal και να το μετατρέψουν σε λειτουργική κονσόλα, αντί της streaming συσκευής που προορίζεται να είναι στην πραγματικότητα. Για την ακρίβεια, κατάφεραν να χακάρουν στο φορητό σύστημα της Sony και να του περάσουν το γνωστό PPSSPP emulator, η χρήση του οποίου επιτρέπει σε όποιο προϊόν εγκατασταθεί να "τρέχει" τα games του PS5 εγγενώς.

Παρότι το jailbreaking κάθε κονσόλας δεν είναι σε καμία περίπτωση νόμιμο, ο ίδιος υποστηρίζει πως η ομάδα του δεν επενέβη ποσώς στο hardware, άρα δεν πείραξε τα μηχανικά στοιχεία του PS Portal, παρά μόνο το software του, ούτως ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή του σε PSP. Επίσης, έβγαλαν το συμπέρασμα πως το αυθεντικό λογισμικό του PS Portal είναι Android τεχνολογία, ενώ έχει 6GB αποθηκευτικού χώρου, αφού δεν χρειάζεται περισσότερα κανονικά μη παίζοντας natively τα παιχνίδια του.

Σίγουρα πολλοί θα ζηλέψουν αυτή τη δυνατότητα, με τον Nguyen να ξεκαθαρίζει πως ναι μεν θα κυκλοφορήσει αποδεικτικά βίντεο, αλλά δεν έχει στα πλάνα του να δημοσιοποιήσει αρχεία που θα επιτρέψουν σε περισσότερο κόσμο να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία.

Δείτε επίσης το αναλυτικό μας review για το PlayStation Portal.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.