ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

45 παιχνίδια έχει ακυρώσει η Embracer Group τον τελευταίο χρόνο

Σε κονσόλες, υπολογιστές, κινητά και επιτραπέζια.

Το παράδοξο της Embracer Group καλά κρατεί, καθώς σύμφωνα με την τελευταία οικονομική ανακοίνωση του Σουηδικού κολοσσού, η εταιρεία έχει ακυρώσει 45 projects τον τελευταίο χρόνο στις κατηγορίες των PC/Console, Mobile και Tabletop παιχνιδιών. Ειδικότερα, από το τρίτο τρίμηνο του 2022 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) μέχρι τους αντίστοιχους μήνες του 2023, η εταιρεία έχει ακυρώσει 45 παιχνίδια, με 42 εξ αυτών να έχουν ακυρωθεί μόνο από τον Μάρτιο του 2023 και έπειτα. Παράλληλα, 931 game developers έχουν χάσει της δουλειά τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 8,35% του δυναμικού, ενώ ο συνολικός αριθμός εργαζομένων ανεξαρτήτου ειδικότητας έχει μειωθεί κατά 1.025 άτομα.

Δυστυχώς, η ανακοίνωση δεν αναφέρει πόσα από αυτά τα παιχνίδια αφορούν αποκλειστικά τις κονσόλες και τους υπολογιστές, με το VGC να αναφέρει πως το τελευταίο εξάμηνο η εταιρεία έχει ακυρώσει 29 μη ανακοινωμένα παιχνίδια σε αυτές τις κατηγορίες. Δεδομένου ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη έκλεισε οριστικά η ομάδα ανάπτυξης του Saints Row, μόλις πριν 15 μέρα η Eidos-Montreal ανακοίνωσε απολύσεις και ακύρωση ενός νέου Deus Ex παιχνίδι, ενώ η Embracer σκέφτεται σοβαρά την πώληση της Gearbox Software, δεν αποκλείεται το παραπάνω νούμερο να ισχύει.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε και το πλήρες report της Embracer με τα οικονομικά δεδομένα για την περίοδο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2023.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...