ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Final Fantasy XVI: Ξεκάθαρη η διάθεση της Square Enix να το φέρει στο Xbox

Δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο ο Naoki Yoshida!

Αρκετά ενθαρρυντικός εμφανίστηκε ο αγαπητός σε όλους Yoshi-P στην πιθανότητα να δούμε το Final Fantasy XVI, μετά τα PC, να κυκλοφορήσει και για Xbox Series X|S. Σε συνέντευξή του, όπου μίλησε και για το μέλλον του FFXIV, ο director του FFXVI απάντησε εύθυμα στην ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει περίπτωση να δούμε το Final Fantasy XVI και στις πλατφόρμες της Microsoft:

"Φυσικά, ανακοινώσαμε την έκδοση του παιχνιδιού για υπολογιστές, οπότε κοιτάζοντας προς την έκδοση Xbox, θέλουμε να το κυκλοφορήσουμε και στο Xbox. Αλλά όσον αφορά τις λεπτομέρειες, όπως το πότε θα ήταν διαθέσιμο το παιχνίδι και άλλα τέτοια, δεν είμαστε σε θέση να μοιραστούμε τίποτα. Αλλά φυσικά, θέλω να πω ότι δεν είναι σαν να υπάρχει μηδενική ελπίδα, και θέλουμε πάρα πολύ να το πετύχουμε αυτό. Οπότε οι παίκτες δεν πρέπει να εγκαταλείψουν τις ελπίδες τους."

Ανοιχτές δείχνουν, λοιπόν, οι πόρτες της Square Enix προς το Xbox, εφόσον το παιχνίδι ήδη έπαψε να είναι εξ ολοκλήρου αποκλειστικό στο PS5 με το προ ημερών PC port, οπότε ίσως να λήγει ή να έχει ήδη λήξει και η περίοδος του όποιου console exclusivity είχε κλείσει η Sony. Η Microsoft έχει ήδη εκφράσει και έμπρακτα τη διάθεσή της να γεμίσει το οικοσύστημά της και τις υπηρεσίες της με τίτλους της Square, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ανακοίνωση και την κυκλοφορία 8 κλασσικών JRPGs για επανακυκλοφορία στο Xbox, όπως είδαμε στο Tokyo Game Show.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό μας review για το Final Fantasy XVI, όπως και το PC performance review μας, για να δείτε πώς το πρόσφατο port τρέχει και σε συστήματα χαμηλότερης ή και υψηλότερης ισχύος.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.