ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Η CD Projekt θα πληρώσει 1.85 εκατομμύρια δολάρια για την αγωγή κατά του Cyberpunk 2077

That was a big glitch in the system...

Η CD Projekt θα καταβάλει 1.85 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή, που ισχυρίζεται ότι παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την ποιότητα του Cyberpunk 2077. Η αγωγή κατατέθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 από την Rosen Law Firm, η οποία ζητούσε αποζημίωση για τους επενδυτές της CD Projekt βάσει των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών. Μετά από τρεις καθυστερήσεις, το πολυαναμενόμενο RPG κυκλοφόρησε για PC και κονσόλες με πλήθος τεχνικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα να προσφερθούν επιστροφές χρημάτων και το παιχνίδι να αποσυρθεί προσωρινά από το PlayStation Store.

Σύμφωνα με την αγωγή, η CD Projekt έκανε ψευδείς ή παραπλανητικές δηλώσεις και παρέλειψε να αποκαλύψει ότι το Cyberpunk 2077 ήταν "πρακτικά unplayable" στις κονσόλες και "όταν οι πραγματικές λεπτομέρειες βγήκαν στην αγορά... οι επενδυτές υπέστησαν ζημίες". Ένας σύμβουλος των εναγόντων είχε προηγουμένως εκτιμήσει ότι η συνολική πιθανή ζημία θα μπορούσε να φτάσει τα 11 εκατομμύρια δολάρια. Ο διακανονισμός ύψους 1.85 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 16,8% της εκτιμώμενης ανακτήσιμης ζημίας, θα οδηγήσει σε αποζημίωση περίπου 0,49 δολαρίων ανά επιλέξιμη μετοχή της CD Projekt. Θα χρησιμοποιηθεί για την πληρωμή των μελών της κατηγορίας, τα έξοδα διαχείρισης του διακανονισμού, τους φόρους, τις αμοιβές και τα έξοδα των δικηγόρων για τους ενάγοντες.

Δυστυχώς όλο αυτό κόστισε πολύ στην υστεροφημία της CD Projekt Red και τώρα αντιμετωπίζεται με επιφυλακτικότητα από την gaming κοινότητα, όμως έκανε αυτό που όφειλε και έφερε το παιχνίδι σε μια κανονικότητα. Αυτό φάνηκε και με το βραβείο Labour of Love που πήρε στα Steam Awards 2022.

Πηγή: VGC

Λευτέρης Κλεώπας's Avatar

Λευτέρης Κλεώπας

Τα games για εμένα είναι σαν ένα καλό βιβλίο: μπορεί να φέρουν διασκέδαση μέχρι τροφή για σκέψη.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88