ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Shuhei Yoshida: "Ακυρώνουμε πάρα πολλά παιχνίδια"

Απασφαλίζει το "πρόσωπο" του Playstation.

Mία πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική συνέντευξη έδωσε πρόσφατα το μεγάλο όνομα του PlayStation brand, Shuhei Yoshida, στην οποία μας εξηγεί γιατί το πιο δύσκολο πράγμα στο να είσαι game developer, είναι να βλέπεις μεγάλα projects να μην καταφέρνουν ποτέ να φτάσουν στην ημέρα της κυκλοφορίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις αποφάσεις που η θέση του τον οδηγούσε να πάρει, κάθε φορά που ερχόταν η ώρα να εξετάσει τις προτάσεις των ομάδων της Sony: 

"Το PlayStation αγκαλιάζει νέες ιδέες, αν και πολλές από αυτές αποτυγχάνουν. Φτιάχνουμε ένα πρωτότυπο, το αξιολογούμε, αποφασίζουμε αν θα ξοδέψουμε περισσότερο χρόνο και πόρους ή αν απλά θα σταματήσουμε την ανάπτυξη. Ακυρώνουμε τόσα πολλά παιχνίδια. Συνήθως προσπαθώ να πείσω τον εκάστοτε developer πως θέλω να τον σώσω από το να κολλήσει στο συγκεκριμένο έργο. Το Playstation συνεργάζεται με άτομα που έχουν πολύ δυνατές ιδέες, πράγμα που κάνει την ακύρωση κάποιου τίτλου ακόμη πιο δύσκολη."

Οι δηλώσεις αυτές δεν μας πιάνουν προ εκπλήξεως, καθώς ακούμε αρκετά συχνά για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην ανάπτυξη ΑΑΑ τίτλων. Πριν την συγκεκριμένη δήλωση άλλος ένας κολοσσός που ακούει στο όνομα Blizzard, είχε δηλώσει πως πάνω από το 50% των παιχνιδιών που ξεκινούν να αναπτύσσονται δεν ολοκληρώνονται ποτέ. Η πιο πρόσφατη ανοιχτή πληγή για πολλούς gamers, είναι η είδηση πως η Sony ακύρωσε ένα μελλοντικό sequel του Days Gone. Μάλιστα, η κοινότητα αντέδρασε τόσο έντονα οπού την στιγμή που μιλάμε έχουν μαζευτεί περίπου 200,000 υπογραφές για την αλλαγή αυτής της απόφασης.

Πηγή: The Guardian

Βασίλης Τουρλίδας's Avatar

Βασίλης Τουρλίδας

Ερωτευμένος με τα video games από όταν πρωτοέπιασα στα χέρια μου ένα Game Boy Advance SP, παρέα με ένα copy του Pokémon Leaf Green.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88