ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Ubisoft: "Οι παίχτες χρειάζεται να είναι άνετοι με τη μη ιδιοκτησία video games"

Με στόχο την ανάπτυξη των gaming subscriptions.

Σε μια ηχηρή δήλωση προχώρησε ο director των game subscriptions της Ubisoft, Philippe Tremblay, σε συνέντευξη που έδωσε στο GameIndustry.biz σχετικά με την αναδιάρθρωση της συνδρομητικής υπηρεσίας Ubisoft+. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι παίκτες πρέπει να αρχίσουν να αισθάνονται άνετα με το να μην τους ανήκουν τα βιντεοπαιχνίδια τους για να μπορέσουν οι συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως το PS Plus και το Xbox Game Pass, να αναπτυχθούν.

Στη συνέχεια της συνέντευξης σχολιάστηκε το γεγονός ότι οι παίκτες δεν νιώθουν άνετα με το να μην έχουν στη κατοχή τους τα παιχνίδια τους, διότι τους δημιουργείται το αίσθημα ότι μπορεί να χάσουν την πρόοδο τους και ότι όλος ο κόπος τους θα πάει χαμένος. Το αποτέλεσμα αυτού του αισθήματος κατά τον κ. Tremblay είναι η αργή μετάβαση στα συνδρομητικά μοντέλα, σε σύγκριση με άλλους κλάδους, όπως τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές. Ακόμη τόνισε ότι για να δούμε την οποιαδήποτε ανάπτυξη σε αυτού του είδους τις υπηρεσίες θα πρέπει να καλυφθούν όλες οι παραπάνω ανασφάλειες των παιχτών και πολλές ακόμη, καθώς αποτελεί κομβικό σημείο για την αλλαγή της βιομηχανίας προς αυτή τη κατεύθυνση. Τέλος, αναφέρθηκε στα καινούργια πακέτα του Ubisoft+, στα διάφορα μοτίβα και συνήθειες των καταναλωτών, αλλά και στην ανάπτυξη των streaming υπηρεσιών παράλληλα με τις συνδρομητικές ή και τις όποιες δυσκολίες μπορεί να συναντήσουν αυτού του είδους οι υπηρεσίες σε ορισμένα κοινά (όπως μικρά παιδιά).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παραπάνω δηλώσεις θα ταράξουν τα νερά σε ένα θέμα το οποίο αποτελεί "καυτή πατάτα" στο χώρο του gaming.

Μιχάλης Κωνσταντάκης's Avatar

Μιχάλης Κωνσταντάκης

Γιατί το gaming για μένα είναι μια στιγμή ηρεμίας μέσα στο χάος.