ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Xbox και Inworld συνεργάζονται για να φέρουν A.I. εργαλεία στη βιομηχανία

Με κύριο μέλημα την ανάπτυξη διαλόγων και αφήγησης.

Μία πολυετή συνεργασία με την Inworld ανακοίνωσε το Xbox, η οποία θα στοχεύει στη δημιουργία υπερσύγχρονων A.I. εργαλείων διαλόγου και αφήγησης. Σύμφωνα με τον Haiyan Zhang, γενικό διευθυντή τεχνικής νοημοσύνης παιχνιδιών στο Xbox, οι δύο εταιρείες θα επιχειρήσουν να προσφέρουν ένα προσβάσιμο και υπεύθυνα σχεδιασμένο σετ εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης πολλαπλών πλατφορμών, για να βοηθήσουν τους developers αναφορικά με την ανάπτυξη των διαλόγων, της ιστορίας και της αναζήτησης.

Το toolset θα περιλαμβάνει:

  • Ένα copilot σχεδίασης A.I. που βοηθάει και εξουσιοδοτεί τους σχεδιαστές παιχνιδιών να εξερευνήσουν πιο δημιουργικές ιδέες, μετατρέποντας τις προτροπές σε λεπτομερή σενάρια, δέντρα διαλόγου, αποστολές και πολλά άλλα.
  • Μία μηχανή εκτέλεσης A.I. χαρακτήρων που μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε παιχνίδι, επιτρέποντας εντελώς νέες αφηγήσεις, ιστορίες, αποστολές και διαλόγους που είναι dynamically-generated.

Βλέπουμε πάντως πως σταδιακά η τεχνική νοημοσύνη εισέρχεται συνεχώς όλο και περισσότερο σε διάφορες πτυχές τις καθημερινότητας μας, για αυτό τον λόγο ολοένα και περισσότερες εταιρείες στοχεύουν στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της. Ένα παράδειγμα είναι η Inworld, η οποία έγινε πρόσφατα γνωστή για τη ένα mod του GTA V, το οποίο επέτρεπε στους παίκτες να μιλήσουν με τους NPC’s του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας μία generative A.I.πλατφόρμα.

Βέβαια υπάρχει και έντονος προβληματισμός για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, καθώς αυτή μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί με δυσμενή τρόπο, αντικαθιστώντας για παράδειγμα τους voice actors.

Πηγή: Microsoft

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.