ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Helldivers 2: Η Sony παίρνει πίσω την υποχρεωτική σύνδεση του PSN account με το Steam

Η κοινότητα αντιστρέφει τις αξιολογήσεις.

Πριν από λίγες μέρες η Sony ανακοίνωσε στους παίκτες του Helldivers 2 στο PC πως για λόγους ασφαλείας θα χρειαστεί υποχρεωτικά να συνδέσουν το PSN account με το Steam. Βέβαια αυτή η απόφαση έφερε κύμα αντιδράσεων από του PC gamers, οι οποίοι κριτίκαραν σκληρά αυτή την απόφαση, καταχωρώντας πάνω από 100.000 αρνητικές κριτικές στη σελίδα του Helldivers 2 στο Steam, σε λιγότερο μάλιστα από 48 ώρες.

Βλέποντας την αντίδραση του κοινού, η Sony αποφάσισε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα να πάρει πίσω την απόφαση της, καταργώντας την υποχρεωτική σύνδεση με λογαριασμό του PSN. Μέσα από το X, το account του PlayStation έκανε γνωστή τη συγκεκριμένη απόφαση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Θαυμαστές του Helldivers, ακούσαμε το feedback σας για το Helldivers 2 σχετικά με το επερχόμενο update. Η ενημέρωση της 6ης Μαΐου, η οποία θα απαιτούσε τη σύνδεση των λογαριασμών του Steam και του PlayStation Network για τους νέους και για τους τρέχοντες παίκτες από τις 30 Μαΐου δεν θα προχωρήσει. Ακόμα μαθαίνουμε τι είναι καλύτερο για τους PC players και το feedback σας είναι ανεκτίμητο. Ευχαριστούμε και πάλι για τη συνεχή υποστήριξη σας στο Helldivers 2 και θα σας κρατάμε ενήμερους για μελλοντικά σχέδια.»

Ύστερα από την ανακοίνωση της Sony μεγάλη μερίδα παικτών που είχαν σπεύσει να κριτικάρουν σκληρά το παιχνίδι φαίνεται πως αλλάζουν ρώτα, αντιστρέφοντας την αξιολόγηση τους στο Steam. Τελικά η κοινότητα όντως έχει δύναμη και μπορεί να αποτρέψει ορισμένες από τις αποφάσεις των εταιρειών.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.