ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: Η Nintendo παρουσίασε demos παιχνιδιών που τρέχουν στο Switch 2

Γίνονται πραγματάκια πίσω από τις κουρτίνες της Gamescom.

Είναι πλέον αδιαμφησβήτητο πως το Nintendo Switch αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες κονσόλες όλων των εποχών. Όπως βέβαια είναι λογικό, ακόμα και μία τέτοια κονσόλα έχει κύκλο ζωής, όπως και όλα τα υπόλοιπα τεχνολογικά προϊόντα. Σύμφωνα μάλιστα με στατιστικές τις ίδιας της εταιρείας, προβλέπεται πτώση του hardware κατά 16,5% και πτώση του software κατά 15,9%, μέσα στο 2024.

Αυτό σημαίνει πως απομένει ελάχιστος χρόνος ζωής στο Nintendo Switch, με την Nintendo όπως είναι λογικό να στοχεύει στην κυκλοφορία του διάδοχου του. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές από αρκετά μεγάλα μέσα, η ιαπωνική εταιρεία βρήκε ευκαιρία μέσω της Gamescom που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κολωνία, για να επιδείξει σε ορισμένους εκλεκτούς μερικά τεχνολογικά demos από τη νέα της κονσόλα.

Πίσω λοιπόν από τα λαμπερά φώτα της έκθεσης, φημολογείται πως η Nintendo αποκάλυψε ένα demo του Zelda: Breath of the Wild, που έτρεχε στη νέα της κονσόλα, έχοντας υψηλότερη ανάλυση και περισσότερα FPS. Επιπλέον, άλλες πηγές αναφέρουν πως η Nintendo παρουσίασε το άκρως εντυπωσιακό demo του The Matrix Awakens, να τρέχει με τις προδιαγραφές που αναμένεται να έχει η νέα της κονσόλα.

Αυτό επιτεύχθηκε σύμφωνα με κάποιους επειδή ο διάδοχος του Nintendo Switch θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία DLSS της Nvidia. Με τη βοήθεια της A.I. ο ιαπωνικός κολοσσός ίσως θέλει να πλησιάσει κάπως τη δύναμη των PS5 και Xbox Series X, μη σημαίνοντας βέβαια πως αυτό θα επιτευχθεί.

Τέλος, μία σειρά από διάφορες πατέντες που έχει καταχωρήσει η Nintendo φανερώνουν πως ίσως η επόμενη της κονσόλα να ακολουθήσει το υβριδικό μοντέλο του Nintendo Switch, επιτρέποντας στους παίκτες να παίζουν τόσο φορητά όσο και στη μεγάλη τους τηλεόραση. Άπειρες φήμες επίσης κάνουν λόγο για την κυκλοφορία του "Switch 2" μέσα στο 2024, κάτι που φαντάζει αρκετά λογικό

Πηγή: VGC

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.