ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: Τέλη του 2024 περιμένουμε τον διάδοχο του Nintendo Switch

Το VGC μας μιλά και για τα χαρακτηριστικά του.

Οι next-gen σειρήνες χτυπούν δυνατά τώρα που το Nintendo Switch οδεύει προς τον 7ο χρόνο ζωής του, ενώ οι φήμες για τον διάδοχό του πάνε κι έρχονται εδώ και καμία 2ετία. Έχουμε ακούσει από σταθερή home console μέχρι άμεση αναβάθμιση του Switch, τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο ή επιβεβαιωμένο, εφόσον κανείς δεν έχει μεταφέρει κάτι που μπορούμε να θεωρήσουμε ντε φάκτο για την επόμενη Nintendo κονσόλα. Ωστόσο, το VGC φαίνεται να έχει αποσπάσει ορισμένες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αυτήν, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με το πότε μπορούμε να την περιμένουμε και σε μερικά από τα features της.

Αν αντιμετωπίσουμε, λοιπόν, το ρεπορτάζ του VGC με σοβαρότητα και εμπιστοσύνη πρέπει να περιμένουμε το επόμενο hardware της Nintendo να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό του 2024, δηλαδή σε τουλάχιστον έναν χρόνο από σήμερα. Είναι ένας ισχυρισμός που έχουμε ακούσει και από άλλες πηγές και το VGC γράφει εδώ πως αυτή είναι η επιλεγμένη περίοδος κυκλοφορίας του, ώστε να διασφαλιστεί το επαρκές stock και να μην περάσουν στη Nintendo ό,τι πέρασαν τα εργοστάσια των PlayStation και Xbox επί COVID τον Νοέμβριο του 2020.

Τα development kits της κονσόλας φέρονται να έχουν αποσταλεί ήδη στους άμεσους συνεργάτες του ιαπωνικού κολοσσού και το μόνο που ξέρουμε για την λειτουργία του (πάντα με βάση το συγκεκριμένο ρεπορτάζ) είναι πως θα λειτουργεί και φορητά, με προαιρετική χρήση και σε σύνδεση με κάποια τηλεόραση. Κατασκευαστικά, απορήσαμε με το γεγονός πως θα διαθέτει LCD οθόνη που σίγουρα θεωρούμε downgrade μπροστά στην OLED οθόνη που “κουβαλούσε” το νεότερο μοντέλο του Switch. Τέλος, τα παιχνίδια στη φυσική τους μορφή θα εισάγονται στην κονσόλα με τις καθιερωμένες mini cartridges, πράγμα που μας δίνει ελπίδα για υποστήριξη των παιχνιδιών του Switch με backwards compatibility, αν και δεν πρέπει να το θεωρήσουμε δεδομένο.

Όλη αυτή η ανάλυση και οι πληροφορίες που καταγράφει το VGC εξηγούνται και στο παρακάτω βίντεο:

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.