ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το GTA Online έστειλε... στα απορρίμματα το story DLC του GTA V

Αποκαλύψεις από πρώην dev της Rockstar Games!

Είναι γεγονός, βάσει στοιχείων που συνέλεξαν dataminers, πως το GTA V θα υποδεχόταν κάποια στιγμή μία σειρά από DLCs/Expansions, που θα συνέχιζαν την ιστορία του παιχνιδιού σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Τα ονόματά τους ήταν Zombie Apocalypse, Alien Invasion και Agent Trevor, με την περίπτωση του τελευταίου να σχολιάζεται δημοσίως από τον Joseph Rubino, που εργαζόταν για 6 χρόνια στη Rockstar ως senior camera artist και virtual cinematographer.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι SanInPlay, επιβεβαίωσε την εγκυρότητα όλων αυτών των φημών και τη συμμετοχή του στην ανάπτυξη του Agent Trevor DLC, εξηγώντας μας πως αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος για την ακύρωση των τριών story DLCs αυτός είναι το υπερ-δημοφιελές GTA Online:

«Ήμουν ένας από τους βασικούς μοντέρ, camera artist και έκανα πολλά πράγματα στη δεύτερη στρώση της παραγωγής. [Στη συνέχεια] χωρίσαμε τις ομάδες μας στα δύο, έτσι έμεινα στο GTA Online και μετά σε αυτό το DLC, στο οποίο ο [ηθοποιός του Trevor] Steven Ogg ήταν πολύ σημαντικό μέρος, και στη συνέχεια κάποιοι από την ομάδα μεταβιβάστηκαν στα του Red Dead Redemption 2. [...] Αυτό που συνέβη όταν κυκλοφόρησε το GTA Online ήταν ότι αποδείχθηκε τέτοιο cash cow και οι άνθρωποι το λάτρευαν τόσο πολύ που ήταν δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι ένα αυτόνομο DLC θα ξεπερνούσε κάτι τέτοιο. [...] Νομίζω ότι κοιτάζοντας πίσω τώρα, θα έλεγα ότι πιθανότατα θα μπορούσαμε να κάνουμε και τα δύο, αλλά αυτή ήταν η επιχειρηματική απόφαση που πήραν. [...] Είχα αρκετούς λόγους να είμαι λίγο "ξινός" εκείνη την εποχή, γιατί έλεγα 'yo, τι στο διάολο παιδιά, αυτό που κάνουμε είναι φοβερό, ας συνεχίσουμε, ας το τελειώσουμε'».

Ο Rubino υποστηρίζει πως εν τέλει αρκετά τμήματά της δουλειάς τους αφομοιώθηκαν εντός του GTA Online περιεχομένου.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.