ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Την άνοιξη του 2025 έρχεται το Lunar Remastered Collection

A magic blast from the past, for sure!

Όσοι και όσες από εσάς ξενυχτίσατε χθες βλέποντας το State of Play του PlayStation μπορεί να θαυμάσατε το πρώτο trailer του Ghost of Yōtei, να χαρήκατε με την ημερομηνία κυκλοφορίας του LEGO Horizon Adventures, να αγχωθήκατε με το DLC του Alan Wake 2 ή και να hype-αριστήκατε με την ανακοίνωση της ημερομηνίας κυκλοφορίας του νέου Monster Hunter Wilds και των πρώτων πλάνων του Hell is Us. Όμως, το χθεσινό σόου δεν είχε μόνο αυτά, καθώς μας προσέφερε και μία γερή δόση νοσταλγίας, ειδικά με την ανακοίνωση της remastered collection της ιστορικής JRPG σειράς Lunar.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η σειρά Lunar ξεκίνησε το μακρινό καλοκαίρι του 1992 με το Lunar: Silver Star Story για το Sega CD και συνεχίστηκε δύο χρόνια αργότερα με το sequel Lunar 2: Eternal Blue πάλι για την ίδια κονσόλα. Στο περιβάλλον της Sony προσήλθαν το 1998 και 1999 αντίστοιχα με ports στο original PlayStation, ενώ πέρασαν και στις μετέπειτα κονσόλες της Ιαπωνικής εταιρείας σε διάφορες μορφές. Όπως μπορούμε να δούμε και από το παρακάτω trailer, η σειρά ήταν αρκετά πρωτοπόρα για την εποχή της καθώς γεφύρωνε το χάσμα μεταξύ 2D RPG και animated cutscenes, προσφέροντας μία εξαιρετική εμπειρία.

Αναφορικά με τα premises των δύο παιχνιδιών, το Lunar: Silver Star Story εξιστορεί τις περιπέτειες ενός μικρού αγοριού του Alex και των φίλων του, οι οποίοι προσπαθώντας να ζήσουν το όνειρο των μεγάλων και μυθικών ιστοριών του Dragonmaster Dyne, καλούνται να σώσουν τον κόσμο τους από τον σατανικό Magic Emperor. Παράλληλα, το Lunar 2: Eternal Blue διαδραματίζεται 1.000 χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου παιχνιδιού και επικεντρώνεται στον νεαρό Hiro, ο οποίος συναντά τη μυστηριώδη Lucia και μαζί καλούνται να σώσουν τον κόσμο από το αρχαίο κακό ονόματι Zophar.

Όσον αφορά τη remastered έκδοση, αυτή ουσιαστικά φέρνει και τα δύο παιχνίδια στο σήμερα. Widescreen υποστήριξη, αναβαθμισμένο pixel art, animated cutscenes σε HD ανάλυση και ολοκαίνουργιο Αγγλικό voice acting είναι οι αναβαθμίσεις που υπέστησαν τα δύο παιχνίδια, ενώ έρχονται και με νέες combat στρατηγικές για μεγαλύτερη ευκολία, καθώς και τη δυνατότητα επιλογή της ταχύτητας των μαχών. Αν πάλι είστε πιο old-school μην αγχώνεστε, η συλλογή σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξει με ποια έκδοση των παιχνιδιών θέλετε να παίξετε όσον αφορά το οπτικοακουστικό κομμάτι.

Το Lunar Remastered Collection αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2025 σε PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

Πάνος Τσαμπούκος's Avatar

Πάνος Τσαμπούκος

Λάτρης ταινιών και σειρών, αλλά οι γονείς μου ακόμη έχουν να λένε πως όταν έπιανα τηλεχειριστήριο στα χέρια μου μικρός, το δωμάτιο δε με χωρούσε. That's life, I guess...