ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Hellblade II : "Ταβάνι" στα 30FPS και απώλειες για τη Ninja Theory

Απομακρύνθηκε από το studio ο συνιδρυτής του!

Δισ-δυσάρεστη είδηση από το μέτωπο της ταλαντούχας Ninja Theory στη Βρετανία, αφού αφενός είχαμε αρνητική πληροφόρηση για το framerate του Senua's Saga: Hellblade II και αφετέρου μάθαμε πως αποχώρησε ένα πολύ σημαντικό μέλος της.

Ξεκινώντας με τις επιλογές γραφικών του πολυαναμενόμενου sequel, πολύ απλά δεν θα υπάρχουν. Όπως επιβεβαίωσε ο VFX director του, δεν πρόκειται το παιχνίδι να ξεπεράσει τα 30FPS για όσους επιλέξουν να το απολαύσουν στα Xbox Series X και S, ενώ ακόμα και η ανάλυση της εικόνας θα είναι dynamic σε 4K και 2K αντίστοιχα. Η εξήγηση που έδωσε ήταν πως θέλουν να πετύχουν μία πιο "κινηματογραφική εμπειρία", παρομοιάζοντας την οπτική του παιχνιδιού με τα έργα των 24 καρέ.

Εννοείται πως η Xbox κοινότητα, όπως και καμία άλλη στο gaming, δεν συγκινείται από τέτοιες δικαιολογίες, αφού όλοι όρμησαν να "φάνε" τη Ninja Theory και τη Microsoft για ακόμα μία "αστοχία" στο performance κομμάτι ενός μεγάλου τους τίτλου. Θυμάστε τι είχε γίνει με τα Redfall και Starfield, ε κάτι αντίστοιχο λαμβάνει χώρα και αυτή τη φορά στα social media.

Αν όλο αυτό δεν σας δυσαρέστησε αρκετά, η λύση της συνεργασίας της Ninja Theory με τον τέως co-founder της ίσως σας ισοπεδώσει. Για άγνωστους λόγους ο ελληνικής καταγωγής Tameem Antoniades, με τεράστια συμμετοχή στα Heavenly Sword, DmC: Devil May Cry και στο πρώτο Hellblade, έφυγε από το studio αφήνοντας τον ηγετικό ρόλο του sequel σε άλλα πρόσωπα. 

Και τα δύο αυτά γεγονότα μαζί συννεφιάζουν ξαφνικά τη θέση του Hellblade II, που πρώτη φορά προβλημάτισε όταν ακούστηκε πως θα είναι και αυτό μικρής διάρκειας. Κατά τα άλλα, μοιάζει να είναι παιχνίδαρος με τα όλα του και θα μάθουμε πολύ σύντομα, εφόσον προορίζεται για κυκλοφορία στις 21 Μαΐου.

Να σημειώσουμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ισχύσει για όσους παίξουν το παιχνίδι στα PC τους.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.