ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Συμφωνία Xbox και Nintendo για ερχομό του Call of Duty στο Switch

10ετής σύμβαση εν όψει εξαγοράς της Activision.

Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από την - ίσως - πιο συγκλονιστική ανακοίνωση στην ιστορία του gaming χώρου, αυτή που ήθελε το Xbox και τη Microsoft να δαπανά σχεδόν 70 δις δολάρια για την απόκτηση της τριπλέτας Activision-Blizzard-King. 365 ημέρες (+3) αργότερα, το deal δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εφόσον η γραφειοκρατία και οι έλεγχοι από τους οποίους πρέπει να περάσει δεν έχουν προηγούμενο. Αυτό όμως δεν αποτρέπει τη Microsoft από το να φέρεται σαν να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά, εφόσον φαίνεται να βρίσκεται σε θέση προγραμματισμού των πλάνων της με τα games που ανήκουν στις παραπάνω εταιρείες. Χαρακτηριστική απόδειξη η ανάρτηση του Brad Smith, αντιπροέδρου της Microsoft, μέσα από την οποία αποκαλύπτει ότι Xbox και Nintendo "έδωσαν τα χέρια" για τον ερχομό της σειράς Call of Duty στις κονσόλες της τελευταίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Οι Microsoft και Nintendo έχουν πλέον διαπραγματευτεί και υπέγραψαν μία δεσμευτική 10ετή συμφωνία για να φέρουμε το Call of Duty στους Nintendo παίκτες - την ίδια μέρα με αυτούς του Xbox, με πλήρη features και ισοτιμία περιεχομένου - ώστε να μπορούν να απολαύσουν το Call of Duty ακριβώς όπως οι Xbox και PlayStation gamers απολαμβάνουν το Call of Duty. Δεσμευόμαστε να παρέχουμε μακροπρόθεσμη και ίση πρόσβαση στο Call of Duty σε άλλες πλατφόρμες, φέρνοντας περισσότερες επιλογές στους παίκτες και περισσότερο ανταγωνισμό στην gaming αγορά."

Η διάθεση της Microsoft να πραγματοποιήσει αυτή την κίνηση είχε ακουστεί μήνες τώρα, ωστόσο φαίνεται πως αποτελεί ακόμα μία στρατηγική προσέγγιση που ξεπερνά την ιδέα των περισσότερων εσόδων. Αναλυτές και δικηγόροι έχουν σχολιάσει αυτή την κίνηση υποστηρίζοντας πως προφανώς θέλει να δώσει "καλύτερη" εικόνα σε όσους εξετάζουν αυτή τη στιγμή την ολοκλήρωση της απόκτησης της Activision, αποφεύγοντας τις όποιες κατηγορίες αναφέρουν πως υπάρχει κίνδυνος μονοπωλίου, ιδίως στην περίπτωση όπου το Call of Duty καταλήξει να γίνεται Xbox αποκλειστικότητα. Το γεγονός το ότι το deal διαθέτει ισχύ 10 χρόνων και συνυπολογίζοντας τα όσα έχουν ακουστεί για προσωρινή παραμονή του CoD και στο PlayStation, ίσως πράγματι η σειρά να πάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.


Deprecated: trim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /usr/www/users/savetj/modules/mod_related_items/src/Helper/RelatedItemsHelper.php on line 88