ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

HyperX Alloy Origins 65 | Review

Να χαρώ εγώ keycaps!

Το HyperX Alloy 65 τάζει στο κοινό του μία καλοστημένη περίπτωση πληκτρολογίου που βασίζεται στην εργονομία, την ποιότητα κατασκευής του και στις ανέσεις που προσφέρει με αυτό το έξτρα 5% χώρου. Και πράγματι, στη χρήση του δεν είναι τίποτα λιγότερο από όσα υπόσχεται, αλλά ίσως αδικεί τον εαυτό του κρύβοντας ορισμένα στοιχεία που το καθιστούν πολύ πιο λογική επιλογή από το διαφαινόμενο.

Εν γένει, έχουμε ένα keyboard καθαρά gaming προδιαγραφών. Σίγουρα το μέγεθός του επιτρέπει και την τοποθέτησή του σε ένα εργασιακό γραφείο ή σε ένα στενότερου εμβαδού περιβάλλον, όμως έχει χαρακτηριστικά που θα αφήσουν το potential του ανεκπλήρωτο αν περιοριστεί σε τέτοιες χρήσεις. Επομένως, απευθύνεται κατά βάση σε gamers και δη FPSάκηδες όταν απαιτεί 45cN πατήματος για να μεταφράσει τις εντολές/πατήματά σας. Το 65 στο όνομα, προφανώς, αφορά το 65% επιφάνειας που προσφέρει, συγκριτικά πάντα με τις διαστάσεις ενός πλήρους σε πλήκτρα keyboard. Είναι μικρό και βολικό, σίγουρα η έκτασή του δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Αυτό το παραπάνω 5% που εκμεταλλεύεται απέναντι στο προηγούμενο μοντέλο (Alloy 60) αποδείχθηκε ακόμη χρησιμότερο από ότι περιμέναμε, εφόσον κερδίζει την παρουσία των narrow keys. Θα μου πείτε: «καλά, τόσο σημαντικά είναι τα βελάκια;». Κατάφαση. Τα περισσότερα εκ των gestures και επιμέρους λειτουργιών του Alloy Origins 65 έχουν προ-εγκατασταθεί σε εκείνο του το κομμάτι, δίνοντας πολλές λύσεις συντομεύσεων που ήταν διάσπαρτες στην ακόμα μικρότερη εκδοχή του. Εννοείται πως ανήκει στην tenkeyless κατηγορία, επομένως μην ψάχνετε στη συσκευασία του προϊόντος μη και σας έπεσε το numpad. Το ευχάριστο της υπόθεσης είναι πως ενώ παρίσταται κατά 1/3 μικρότερο του average πληκτρολογίου δεν αφήνει την αίσθηση πως θυσιάζει κάτι ουσιαστικό στον βωμό της συμπύκνωσής του. Κάθε άλλο δηλαδή, εφόσον είναι υπερπλήρες σε θέματα functionality.

Πριν καν προλάβετε να του «γδύσετε» τη ζελατίνα θα προϊδεαστείτε ότι έχουμε ακόμα μία στιβαρή HyperX συσκευή, κάτι αναμενόμενο όταν βάση και σασί είναι -ξανά- κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Είναι bulky στο περίγραμμά του. Για να το θέσω δημοσιογραφικά, είναι μπαμπάτσικο στο κράτημα, με την καλή έννοια πάντα, αφού δεν σας κρύβω πως έχω δοκιμάσει πληκτρολόγια και πληκτρολόγια του σήμερα που επιδιώκοντας να γλιτώσουν λίγο βάρος καταλήγουν να έχουν feeling.. από αφρολέξ. Τα rubber grips και το κλιπάκι προσαρμογής της γωνίας του στο κάτω μέρος προσδίδουν και αυτά με τη μεριά τους μία ελευθερία στον καταναλωτή για να το στρώσει στη θέση που αυτός επιθυμεί, δίχως να πρέπει να βασιστεί στην flat στήριξή του.

“Η κατασκευή τους θα σας επιτρέψει να προβείτε σε εκατομμύρια απροβλημάτιστα και άμεσης ανταπόκρισης clicks”.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε τέτοιας κλάσης πληκτρολόγια το πάτημα των πλήκτρων αυτό καθ’ αυτό φέρει τη μείζονα σημασία. Εδώ το Alloy Origins 65 παίρνει άριστα, χάρις στο αναβαθμισμένο κατασκευαστικό πρότυπο που ακολουθεί η HyperX το τελευταίο διάστημα. Το layout των 67 του πλήκτρων, τα οποία παρατήρησα πως είναι ελαφρώς πιο αποστασιοποιημένα μεταξύ τους, επιτρέπει την άνετη τοποθέτησης των χεριών σας πάνω του, ενώ λάμπει δια των ανθεκτικών του PBT keycaps. Ανύπαρκτο latency, επιστρέφοντας στο γεγονός το ότι προορίζονται για απαιτητικό gaming και δεν συζητάμε το ότι φέρει anti-ghosting δυνατότητες χάρις στο ότι.. έχουμε 2022. Εκτιμώ το ότι είναι τόσο “clicky” όσο τα θέλω.

Τα Red switches του ποιοτικότατα, φοβερά στην αίσθηση, καλοφτιαγμένα όσο δεν πάει, αλλά είναι αυτά, εφόσον επί της παρούσης δεν μας δίνεται κάτι διαφορετικό ως επιλογή, κάτι που αναπόφευκτα θα αποτελέσει red flag για όσους τρώγονται να τα «πειράξουν». Από την εμπειρία μου ωστόσο, είναι αχρείαστο, εφόσον τα προαναφερθέντα switches στέκονται εμφατικά απέναντι στον ανταγωνισμό, πόσο μάλλον σε τέτοιων τιμών πληκτρολόγια. Αχ και να μην ήταν wired-only. Το γεγονός το ότι μπορούμε να αποφύγουμε το καλώδιο σύνδεσής του μόνο κατά τη μεταφορά του είναι, έως ένα βαθμό, απογοητευτικό. Όταν είδα το αποσπώμενο type-c ήλπιζα πως υπήρχε μόνο προαιρετικά, αλλά δυστυχώς με την προτίμηση του Alloy Origins 65 αποχαιρετάτε το ασύρματο όνειρο.

Εμφανισιακά είναι ένα κουκλί. Designάτο και με καλαίσθητο RGB φωτισμό, δεν θα δυσκολευτεί να ικανοποιήσει τις κόρες (των ματιών) σας και σε καμία περίπτωση τους gamers γιους σας. Ακόμα και για μένα που έχω πάψει να συγκινούμαι τρομερά από τις φαντεζί λάμψεις, μπήκα στον κόπο και τη διαδικασία να εξετάσω τις χρωματικές επιλογές που είναι ικανό να προσφέρει. Ανακάλυψα λοιπόν πως η ομορφιά του οφείλεται στην έγχρωμη, backlighting τεχνοτροπία του, με τα 5 επίπεδα φωτισμού να είναι ικανά να ρυθμίσουν την ένταση του φωτός στον βαθμό που τον επιθυμείτε. Το «απ’ έξω» του μπορεί να διακοσμηθεί από ένα εναλλακτικό spacebar και το εξτρά key που θα βρείτε μαζί με το προϊόν που αγοράζετε.

Όπως και η πλειονότητα των προϊόντων της HyperX, το Alloy Origins 65 είναι συμβατό και συνίσταται να συνοδεύεται από το -όχι και τόσο αγαπημένο μου- NGENUITY software. Μέσω αυτού, μπορείτε να έχετε τρία διαφορετικά προφίλ χρήσεως ready to go. Το συγκεκριμένο το ανέφερα τελευταίο, καθότι όλα τα παραπάνω πριν αυτού ισχύουν και κατά τη χρήση του Alloy Origins 65 και σε κονσόλες. Overall, αν έχετε τα χρήματα που απαιτεί (έχουν τιμή 119.99€) θεωρούνται, κατ’ εμέ, τίμια περίπτωση για 65άρι πληκτρολόγιο αυτού του price range, δίχως να σημαίνει πως δεν μπορείτε να “χτυπήσετε” και κάτι λίγο ανώτερων προδιαγραφών.

Ευχαριστούμε τις HyperX και Action Global Communications Greece που μας παρείχαν το προϊόν για τις ανάγκες του review!

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.