ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

ΦΗΜΗ: Πιθανή η καθυστέρηση του GTA VI για το 2026

Άναψε φωτιές το ρεπορτάζ του Kotaku! 🔥

Ξέρουμε πόσο περιμένετε το νέο Grand Theft Auto, συμπάσχουμε... αλλά καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, σε μία εποχή που οι εταιρείες ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών αναβάλλουν τα παιχνίδια τους κάθε φορά που φταρνίζονται. Για μία τέτοια κατάσταση θέλει να μας προετοιμάσει και το Kotaku, αφού σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του μας μεταφέρει ότι η Rockstar Games αντιμετωπίζει προβλήματα που πιθανό να οδηγήσουν στην αναβολή του GTA VI για την παραεπόμενη χρονιά.

Το πρόβλημα φαίνεται να πηγάζει από την απόφαση των ιθύνοντων της Rockstar να επαναφέρουν την ομάδα τους σε 5ημερη δια ζώσης εργασία, τόσο για λόγους ασφάλειας όσο και αυξημένης αποδοτικότητας. Αυτό, όπως είχε μεταφέρει το Bloomberg, δημιούργησε μία κάποια αναστάτωση μεταξύ των devs που ήδη καταβάλλουν τα μέγιστα, αφενός για να παράγουν ένα άνευ προηγουμένου blockbuster βιντεοπαιχνίδι και αφετέρου για να το παραδώσουν έγκαιρα. Η δυσαρέσκειά τους, όμως, για αυτή την απόφαση φαίνεται πως έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα οργάνωσης στα ενδότερα των studios της Take-Two, κάτι που ίσως έχει ήδη αναβάλλει εσωτερικά το πιο πολυαναμενόμενο game της ιστορίας. Βάσει αυτών που γράφει το Kotaku, η Rockstar ευελπιστούσε τα πάντα να είναι έτοιμα μέχρι την άνοιξη του 2025, αλλά ήδη η φιλοδοξία του project σε συνδυασμό με τις περιγραφόμενες αναποδιές το έχουν στείλει προς το φθινόπωρο του 2025. Στο ίδιο ρεπορτάζ βέβαια αναφέρεται ότι η διοίκηση σκέφτεται ακόμα και σαν λύση απελπισίας να το στείλει στο 2026, ως πιο ρεαλιστικό σχέδιο μίας τόσο τεράστιας δημιουργίας.

Κανείς από τη μεριά της Rockstar δεν έχει τοποθετηθεί (ακόμα) δημόσια για τα όσα ακούγονται, αλλά είναι δεδομένο πως θα δυσαρεστηθεί πολύς κόσμος αν χρειαστεί να περιμένει άλλη μία χρονιά για το πολυπόθητο GTA VI, σκεπτόμενοι το πόσο ήδη έχει περιμένει. Το reveal του παιχνιδιού έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και είναι μόλις ένα δείγμα της "ανάγκης" που έχει όλη η βιομηχανία της ψυχαγωγίας για να μεταβεί στη νέα GTA εποχή.

Γιάννης Σιδηρόπουλος's Avatar

Γιάννης Σιδηρόπουλος

Παίζω games από όταν δεν μίλαγα καλά-καλά και ακόμα προσπαθώ να καταλήξω στο αγαπημένο μου είδος.