ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Ελλάδα info@savethegame.gr

Το επόμενο Subnautica θα είναι multiplayer αλλά χωρίς season pass ή συνδρομή

Οι developers απαντούν στους προβληματισμούς των παικτών.

Στην πιο πρόσφατη οικονομική έκθεση, η Krafton άφησε να εννοηθεί πως το επόμενο Sabnautica θα είναι game as a service, που θα εστιάζει στο multiplayer. Θαυμαστές βέβαια της σειράς, που έχουν αγαπήσει τα μοναχικά ταξίδια στα αφιλόξενα βάθη των προηγούμενων παιχνιδιών δεν χάρηκαν και πολύ με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Έχοντας γρήγορα αντανακλαστικά, η Unknown World που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του παιχνιδιού, φρόντισε να απαντήσει σε αρκετούς από τους προβληματισμούς των παικτών. 

Αρχικά, ξεκαθάρισε πως το Subnautica 2 δεν θα εστιάζει στο να παίζεται με πολλούς παίκτες, όμως θα υπάρχει co-op έως και τεσσάρων παικτών ως προαιρετική επιλογή. Στη συνέχεια ανέλυσε πως το GaaS μοντέλο που θα ακολουθήσει δεν θα περιλαμβάνει season passes, battle passes ή κάποια συνδρομή, απλώς το παιχνίδι θα δέχεται συχνά και για πολλά χρόνια διάφορα updates. Δεν αναφέρθηκε βέβαια καθόλου στα microtransactions, πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι απίθανο να συναντήσουμε. Στο τέλος στάθηκε στην περίοδο κυκλοφορίας, λέγοντας πως το early access του παιχνιδιού δεν θα καταφθάσει φέτος, όμως θα υπάρχουν αρκετές πληροφορίες αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ήδη πάντως γνωρίζουμε πως το επόμενο Subnautica θα αφορά ακόμα ένα ταξίδι σε έναν μυστηριώδη ωκεανό με πρωτότυπο στυλ, που θα βρίσκεται πάνω σε έναν άγνωστο πλανήτη. Επιπλέον, αναμένουμε εκπληκτικά γραφικά, εφόσον αυτά τροφοδοτούνται από την εξαιρετική Unreal Engine 5. Πάντως, η σειρά Subnautica θεωρείται για αρκετούς πετυχημένη, αφού το κόνσεπτ της υποβρύχιας εξερεύνησης έχει καταφέρει να τους διεγείρει το ενδιαφέρον.

Δημήτρης Μίχος's Avatar

Δημήτρης Μίχος

Μια διπολική gaming προσωπικότητα που ακροβατεί μεταξύ των multiplayer και single-player games.